Пълнени тиквички





Тиквички, кой не обича! Пържени, панирани, на мусака, сyрови в салата.... Има толкова много комбинации от тях. Вкъщи не правим изключение, обичаме ги всякак. Най-често обаче ги хапваме пълнени. Като предястие или като основно, всякак са си вкусни.

Какво ни е нужно:
3 бр. тиквички
200 грама сирене
2 яйца
3-4 домата
150 грама кашкавал
Сол, черен пипер, чубрица, магданоз, копър

Измитите домати нарязвам на дребни кубчета, поставям в цедка, посолявам и оставям да се изцедят от водата. Измивам и разполовявам по дължина тиквичките, с малка лъжичка или с обратната част на щипките за салата премахвам меката част от тиквичката. Посолявам и запичам в предварително загрята фурна на 180°С за около 15 минути.




В купа смесвам двете яйца, натрошеното сирене 200 грама, вече изцедените домати, наситнения копър и магданоз и олио. Обърквам хубаво всичко и с получената смес напълвам тиквените леко запечени лодки. Връщам във фурната за още 10 минути, след което поръсвам с настърган кашкавал и запичам до златист цвят на кашкавала.
Поднасям със студена бира или чаша бяло вино! Да ви е сладко! И наздраве!

0 comments