Различната торта Три шоколада





Торта Три шоколада е една от любимите на много хора. И как няма. Има шоколад, даже три. А кой не обича шоколад? Да си призная, рядко я приготвям по оригинална рецепта. Има желатин, а вкусът на желатина не е моят вкус. Затова класиката пречупих през моя вкус, отново. Но резултатът е много добър. И като време се прави една идея по-бързо. А какво по-хубаво от това? 

Какво ни е необходимо:
за основата 
150 грама чаени бисквити 
75 грама масло 
(ако вие имат изпитана и любима рецепта за основа за чийзкейк, ползвайте нея) 

за кремовете 
300 мл сладкарска сметана за разбиване 
300 грама маскарпоне или филаделфия 
черен, млечен и бял шоколад - всеки по 100 грама
3 с.л пудра захар 
Количеството на сметаната и сиренето е за общото количество, което ще ни е необходимо. Ще опиша подробно в кой пласт какво количество от тях ползвам. 

Ако и преди сте правили чийзкейк по моя рецепта, знаете как започвам😉😊. Във формата слагам хартия за печене на дъното. Изрязвам ленти от хартията за печене, които "залепям" с малко масло върху стените на формата. Разтопявам маслото (75 грама), смилам бисквитите (150 грама) в блендера, чопър или на ренде, в краен случай в торбичка с отгоре с чук или бутилка. Целта е да станат на финни трохи. Смесваме разтопеното масло и бисквитите. Обърквам хубаво, за да може всички бисквитени трохи да се намокрят от маслото. След това полученото тесто разстилам на дъното на формата. И прибирам в хладилника. 

В купа отмервам 100 мл сметана, прибавям 3 супени лъжици пудра захар и разбивам до получаване на меки връхчета. В друга купа разбивам за кратко 100 грама от маскарпонето (избраното крема сирене). На водна баня разтопявам 100 грама черен шоколад. След което смесвам всички компоненти до хомогенност и еднороден цвят. Цялата смес изсипвам върху блата, заглаждам и оставям в хладилника за около час за да стегне. За по-бърз резултат може и във фризера за 10 минути.
По същата схема приготвям и пласта с млечния шоколад. 100 мл сметана, разбита до меки връхчета, маскарпоне 100 грама и разтопен на водна баня 100 грама млечен шоколад. Всичко разбърквам до еднородност и изсипвам върху първия пласт. Отново отива в хладилника за час или във фризера за 10 минути.
Приготвям и последния пласт с белия шоколад - 100 мл сметана, разбита до меки връхчета, 100 грама от маскарпонето и разтопения на водна баня 100 грама бял шоколад. Събирам трита компомента и разбърквам до еднородност. Слагам и последния крем върху останалите и цялата торта отива в хладилника. След около час най-малко е готова за сервиране. Декорирам според това, което се намира в хладилника.
Прекрасен за кафе.



0 comments